Hanstholm Havn vil udbygge sin status som center for bølgeenergi

hanstholmPå Hanstholm Havn tester Wave Start Energy i øjeblikket en 1:2 skalamodel af én af de pontoner der skal trække energien ud af bølgerne i deres bølgeenergianlæg. Det er også planen at det er udfor Hanstholm Havn det første fuldskala forsøg skal udføres.

Nu vil havnen yderligere forstærke deres bølgeenergi arrangement i forbindelse med en stor udvidelse af havnen. Som den måske første havn i verden vil man producere bølgeenergi i molerne.

”Hvis Hanstholm Havn sørger for at være en attraktiv samarbejdspartner og aktiv medspiller, har vi alle muligheder for at nå rigtigt langt” udtaler havnedirektør Birgitte Juhl, om den dobbelte bølgeenergi strategi.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


7 − en =

Bølgedata

Bølgedataene her på siden stammer fra Kystdirektoratet. Målingerne sker på 16 meter vand, ud fra Fjaltring, på den jyske vestkyst.
Se flere bølgedata her: www.kyst.dk

Hvad er signifikant bølgehøjde?
Signifikant bølgehøjde er gennemsnittet af den højeste 1/3 af bølgerne. Den signifikante bølgehøjde svarer nogenlunde til den bølgehøjde, som en trænet iagttager vil bedømme bølgehøjden til.

Oplysningerne bringes med tilladelse fra KystdirektoratetLuk