Ocean Harvester

oceanharvesterDet svenske firma Ocean Harvesting præsenterede sidst på året 2008 deres Ocean Harvester, et point absorber anlæg, på ”Stockholm Cleantech Venture Day”. Ocean Harvester er en point absorber der udnytter en kontravægt til at udligne forskellen i bølgestørrelser.

Ocean Harvesting er grundlagt af Mikael Sidenmark i september 2007, og har siden da udviklet teknikken sammen med forskellige samarbejdspartnere, bl.a. Sweden Cleantech Incubators. Teknologien er afprøvet på land, og nu søges der efter ny kapital til at få afprøvet en skalamodel i de rigtige omgivelser.

Hos “Ny Teknik” har de både en grafik og en animation, der viser kontravægt princippet.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


+ 8 = sytten

Bølgedata

Bølgedataene her på siden stammer fra Kystdirektoratet. Målingerne sker på 16 meter vand, ud fra Fjaltring, på den jyske vestkyst.
Se flere bølgedata her: www.kyst.dk

Hvad er signifikant bølgehøjde?
Signifikant bølgehøjde er gennemsnittet af den højeste 1/3 af bølgerne. Den signifikante bølgehøjde svarer nogenlunde til den bølgehøjde, som en trænet iagttager vil bedømme bølgehøjden til.

Oplysningerne bringes med tilladelse fra KystdirektoratetLuk