Tag på klima udflugt i Thisted

thistedThisted kommune er en energipolitisk mønster kommune, og nu kan du komme på ”guidet tour”.

I Thisted nøjes man ikke med at snakke om vedvarende energi – man handler. Thisted kommune producer mere en 100 % af deres elforbrug, og over 80 % af deres opvarmningsbehov som vedvarende energi. Der seneste påfund er kommunens ”EnergyTours”, hvor tiltagene vises frem på guidede ture i kommunen. Læs mere her:

På bølgeenergi området befinder Thisted kommune sig også langt fremme. Nordisk folkecenter ligger i kommunen, og der med også ”kravlegården” for bølgeenergi i Nissum Bredning. På Hanstholm Havn tester Wave Star Energy deres teknologi, og havnen har netop offentliggjort planen om at placere bølgeenergi anlæg direkte på havnens moler.

På Thisted kommunes klima hjemmeside http://climate.thisted.dk kan man læse alt om den indsats kommunen har ydet for at opnå uafhængighed af fossile brændstoffer og om planene fremover.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


fire × = 24

Bølgedata

Bølgedataene her på siden stammer fra Kystdirektoratet. Målingerne sker på 16 meter vand, ud fra Fjaltring, på den jyske vestkyst.
Se flere bølgedata her: www.kyst.dk

Hvad er signifikant bølgehøjde?
Signifikant bølgehøjde er gennemsnittet af den højeste 1/3 af bølgerne. Den signifikante bølgehøjde svarer nogenlunde til den bølgehøjde, som en trænet iagttager vil bedømme bølgehøjden til.

Oplysningerne bringes med tilladelse fra KystdirektoratetLuk