Dexa lader op til klimatopmøde

dexa250I disse dage arbejder DEXA Wave Energy på at blive klar til at søsætte en 0,4 kW model af deres DEXA converter. Modellen der skal ligge udfor Venø, skal primært bruges til at eftervise de beregninger og modelforsøg i DEXA har lavet i Bølgetanken på Aalborg Universitet holder når modellen bliver 10 gange så stor. Modellen skal også vise hvordan de materialer den er bygget af opføre sig i havet. Modellen er altså kun et skridt på vejen til et kommercielt anlæg, og næste skridt ligger kun nogle måneder ud i tiden.

Allerede i juli vil DEXA søsætte et 5 kW modelanlæg, der skal ligge ud for Hanstholm. Anlægget kommer til at ligge sammen med testanlæg fra Wavestar og WavePlane, og alle tre anlæg skal efter planen være på plads til klimatopmødet i København i december 2009.
”Det er jo klart vi ønsker at vise os frem for de mange gæster der kommer til Danmark i forbindelse med klimakonferencen ” udtaler Direktør Lars Elbæk.

Lars Elbæk regner dog ikke med at de tre anlæg er direkte konkurrenter er direkte konkurrenter, da de hver for sig har egenskaber der gør den egnede til forskellige bølgeforhold.

DEXA Wave Energy er et Holstebro baseret firma, og deres DEXA Wave Converter adskiller sig fra de fleste andre danske bølgeenergikoncepter ved at flyde på vandet. Idemanden bar konceptet er nuværende Teknisk chef Lars Clausen. I 2008 tiltrådte Lars Elbæk som adm. direktør. Projektet har Mads Miltersen tilknyttet som industriel designer.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


− fire = 2

Bølgedata

Bølgedataene her på siden stammer fra Kystdirektoratet. Målingerne sker på 16 meter vand, ud fra Fjaltring, på den jyske vestkyst.
Se flere bølgedata her: www.kyst.dk

Hvad er signifikant bølgehøjde?
Signifikant bølgehøjde er gennemsnittet af den højeste 1/3 af bølgerne. Den signifikante bølgehøjde svarer nogenlunde til den bølgehøjde, som en trænet iagttager vil bedømme bølgehøjden til.

Oplysningerne bringes med tilladelse fra KystdirektoratetLuk