Endnu et bølgeenergifirma samler kræfterne

oyster2Bølgeenergi.dk skrev i marts at Finavera Renewables inc., for at konsolidere deres forretning, på kortsigt vil lægge deres bølgeenergianlæg; ”AquaBuOY” på hylden, og koncentrere sig om deres vindenergi projekter.

Nu er det Skotske Aquamarine Power der må vælge at lægger deres tidevands projekt ”Neptune” på hylden ind til videre, for at koncentrere sig om deres ”Oyster” bølgeenergianlæg.

Oyster er et kystnært bølgeenergianlæg, der er forankret på havbunden. Anlægget leverer vand under højt tryk til kysten, hvor det bliver omdannet til elektricitet i en simpel generator. Vandtrykket generes af et stempel, der bliver presset frem og tilbage i en havvandsfyldt cylinder, når anlæggets bevægelige del bliver presset frem og tilbage af bølgerne.

Da teknologien indebærer at havvand bliver pumpet på land, er den meget egnet til afsaltningsanlæg. Aquamarine Power har da også et samarbejde med Instituto Tecnológico de Canaria – teknologisk institut på de kanariske øer, der er eksperter i afsaltningsanlæg.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


7 + fire =

Bølgedata

Bølgedataene her på siden stammer fra Kystdirektoratet. Målingerne sker på 16 meter vand, ud fra Fjaltring, på den jyske vestkyst.
Se flere bølgedata her: www.kyst.dk

Hvad er signifikant bølgehøjde?
Signifikant bølgehøjde er gennemsnittet af den højeste 1/3 af bølgerne. Den signifikante bølgehøjde svarer nogenlunde til den bølgehøjde, som en trænet iagttager vil bedømme bølgehøjden til.

Oplysningerne bringes med tilladelse fra KystdirektoratetLuk