Krigen mod terror skaber bølgeenergisamarbejde

powerboyd
Amerikanske Ocean Power Technologies har underskrevet en samarbejdsaftale med Lockheed Martin om installation af bølgeenergiparker. Ocean Power Technologies (OPT) levere deres ekspertise indenfor projektering af bølgeenergi parker, og konstruerer kontrolsystemerne. Lockheed Martin bygger, installere og driver anlægget, og står også for den efterfølgende vedligeholdelse. Bølgeenergiparkerne kommer til at bestå af OPTs PowerBoyd pointabsorbere.

Lockheed Martin og OPT har tidligere arbejdet sammen for at levere lyttestationer til den amerikanske sikkerhedstjeneste, Homeland Security. I dette samarbejde leverede OPT en PowerBoyd, og dermed strømmen til systemet, og Lockheed Martin leverede akustiske sensorer, signal bearbejdning og kommunikationsystemer.

OPT blev grundlagt i 1994 og er med deres PowerBoyd involveret i projekter ved bl.a. Hawaii, New Jersey og Spanien. Projekt ud for New Jersey består af én 40 kW PowerBoyd, og har været i funktion siden oktober 2005.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


4 × en =

Bølgedata

Bølgedataene her på siden stammer fra Kystdirektoratet. Målingerne sker på 16 meter vand, ud fra Fjaltring, på den jyske vestkyst.
Se flere bølgedata her: www.kyst.dk

Hvad er signifikant bølgehøjde?
Signifikant bølgehøjde er gennemsnittet af den højeste 1/3 af bølgerne. Den signifikante bølgehøjde svarer nogenlunde til den bølgehøjde, som en trænet iagttager vil bedømme bølgehøjden til.

Oplysningerne bringes med tilladelse fra KystdirektoratetLuk