WEIB afholdes igen i år d. 28. april i Esbjerg

Igen i år afholdes WEIB (Wave Energy International Business2Business event).
Eventen afholdes d. 28. april

Sted:
Aalborg universitet

Læs mere hos weib.biz

Dexa Wave Energy søsætter 0,4 kW converter

Som tidligere omtalt har Dexa Wave Energy planer om at have en 5 kW modelanlæg af deres DEXA converter parat til klima topmødet, der afholdes i København til december. 9. april nåede man endnu et skridt på vejen, ved at søsætte en 0,4 kW model ved Kås Hoved i Limfjorden.

Se indslaget hos TV Midtvest

EMEC Orkney

The European Marine Energy Centre(EMEC) på Orkneyøerne er p.t. verdens største og førende test site for tidevands- og bølgeenergi. Centret råder over både et testområde for tidevandsenergi, og et test område for bølgeenergi. EMECs placering på Orkneyøerne giver en tæt på ideel mulighed for at teste bølgeenergianlæg i de store atlanterhavsbølger. Indtil videre (april 2009) […]

Endnu et bølgeenergifirma samler kræfterne

Bølgeenergi.dk skrev i marts at Finavera Renewables inc., for at konsolidere deres forretning, på kortsigt vil lægge deres bølgeenergianlæg; ”AquaBuOY” på hylden, og koncentrere sig om deres vindenergi projekter.

Nu er det Skotske Aquamarine Power der må vælge at lægger deres tidevands projekt ”Neptune” på hylden ind til videre, for at koncentrere sig om deres ”Oyster” […]

Krigen mod terror skaber bølgeenergisamarbejde

Amerikanske Ocean Power Technologies har underskrevet en samarbejdsaftale med Lockheed Martin om installation af bølgeenergiparker. Ocean Power Technologies (OPT) levere deres ekspertise indenfor projektering af bølgeenergi parker, og konstruerer kontrolsystemerne. Lockheed Martin bygger, installere og driver anlægget, og står også for den efterfølgende vedligeholdelse. Bølgeenergiparkerne kommer til at bestå af OPTs PowerBoyd pointabsorbere.

Lockheed Martin og […]

Ocean Harvester

Det svenske firma Ocean Harvesting præsenterede sidst på året 2008 deres Ocean Harvester, et point absorber anlæg, på ”Stockholm Cleantech Venture Day”. Ocean Harvester er en point absorber der udnytter en kontravægt til at udligne forskellen i bølgestørrelser.

Ocean Harvesting er grundlagt af Mikael Sidenmark i september 2007, og har siden da udviklet teknikken sammen med […]

Bølgeenergi og finanskrise – gave eller katastrofe

I februar meddelte canadiske Finavera Renewables Inc. at de sætter deres bølgeenergi udvikling på standby, og forsøger at komme ud at to projekter i henholdsvis staten Washington og
Californien. Beslutninger begrunder de med muligheden for at satse på deres igangværende vindenergiprojekter, og vise deres aktionærer ”en klarere vej til indtægt”.

Det er klart der i krisetider vil […]

Dexa lader op til klimatopmøde

I disse dage arbejder DEXA Wave Energy på at blive klar til at søsætte en 0,4 kW model af deres DEXA converter. Modellen der skal ligge udfor Venø, skal primært bruges til at eftervise de beregninger og modelforsøg i DEXA har lavet i Bølgetanken på Aalborg Universitet holder når modellen bliver 10 gange så […]

Tag på klima udflugt i Thisted

Thisted kommune er en energipolitisk mønster kommune, og nu kan du komme på ”guidet tour”.

I Thisted nøjes man ikke med at snakke om vedvarende energi – man handler. Thisted kommune producer mere en 100 % af deres elforbrug, og over 80 % af deres opvarmningsbehov som vedvarende energi. Der seneste påfund er kommunens ”EnergyTours”, hvor […]

Hanstholm Havn vil udbygge sin status som center for bølgeenergi

På Hanstholm Havn tester Wave Start Energy i øjeblikket en 1:2 skalamodel af én af de pontoner der skal trække energien ud af bølgerne i deres bølgeenergianlæg. Det er også planen at det er udfor Hanstholm Havn det første fuldskala forsøg skal udføres.

Nu vil havnen yderligere forstærke deres bølgeenergi arrangement i forbindelse med en stor […]

Bølgedata

Bølgedataene her på siden stammer fra Kystdirektoratet. Målingerne sker på 16 meter vand, ud fra Fjaltring, på den jyske vestkyst.
Se flere bølgedata her: www.kyst.dk

Hvad er signifikant bølgehøjde?
Signifikant bølgehøjde er gennemsnittet af den højeste 1/3 af bølgerne. Den signifikante bølgehøjde svarer nogenlunde til den bølgehøjde, som en trænet iagttager vil bedømme bølgehøjden til.

Oplysningerne bringes med tilladelse fra KystdirektoratetLuk